تشنج ناشی از تب در کودکان

این تشنجات در شیرخواران و بچه­های کوچک همراه با تب دیده می­شود. در طول این نوع تشنج کودک هوشیاری خودرا از دست داده و بدنش به رعشه افتاده و چشمهای وی خیره مانده یا به سقف دوخته می­شود. گاهی اوقات ممکن است تشنج بصورت تکان خوردن یک سمت بدن مثلاً دست یا پای راست یا چپ باشد که البته این نوع کمتر شایع است و گاهی اوقات هم انواع نادرتر از تشنج مثل بیحال شدن و خیرگی بروز کند. اغلب تشنجات ناشی از تب بصورت کوتاه یک یا دو دقیقه­ای بوده ولی گاهی اوقات می­تواند درحد چند ثانیه­ای یا طولانی بوده بیش از 15 دقیقه طول بکشد. اکثریت بچه­های مبتلا با تب بالاتر از 38 درجه تشنج می­کنند ولی در برخی دیگر ممکن است با تبهای پایینتر تشنج ­کنند. در برخی از موارد تشنج قبل از تب بروز می­کند یعنی کودک اول تشنج و سپس تب می­کند. ولی اکثریت موارد تشنج ناشی از تب در طی 24 ساعت اول بیماری تبدار بروز می­کنند. باید توجه داشت که صرع با تشنجات ناشی از تب فرق می­کند چراکه صرع تشنجات مکرر بدون تب می­باشد.

لطفاً برای گرفتن بروشور آموزشی اینجا را کلیک کنید.

دندان قروچه در کودکان

دندان قروچه در کودکان زیاد دیده مي شود. كودكان و نوجوانان در هر مرحله از خواب مي توانند دندان قروچه داشته باشند . ولي اين پديده در نيمه اول خواب شبانه رايجتر است و اين درست non-REM زماني است كه خواب بدون حركات سريع چشم  بيشتر اتفاق مي افتد. تقريبا %50 كودكان دچار دندان قروچه مي شوند. دندان قروچه معمولا از سن 10 ماهگي درست از زمانيكه شيرخوار دندانهاي پيشين شيري خود را در مي آورد، شروع مي گردد ( دو دندان در بالا و دو دندان در پايين ) . بعضي از شيرخواران در تمام شب دندان قروچه مي كنند ولي برخي ديگر گهگاه اين كار را انجام مي دهند. گرچه در بزرگسالان دندان قروچه معمولا با ضايعات دنداني همراه است در شيرخواران چنين ضايعاتي كمتر ديده م يشوند. ولي بهرحال مشاوره با دندانپزشك براي معاينه دندانهاي شيرخوار حداقل اقدام مفيد خواهد بود . برخي از شيرخواران به تغيير وضعيتشان در طول خواب به نحو احسن جواب مي دهند به اين صورت كه بعداز اينكه به حالت خوابيده به پهلو در مي آيند، يا در وضعيت خوابيده به پشت و بالشي زير گردن قرارگيرد، دندان قروچه آنها قطع مي شود.

برای اطلاعات بیشتر و گرفتن بروشور مربوطه بر روی لینک زیر کلیک کنید:

http://www.profmohammadi.net/manuals/Bruxism.pdf

 

نوار مغز، عصب-عضله و پتانسیلهای برانگیختگی (نوروفیزیولوژی بالینی) چیست؟

درطول قرن گذشته پیشرفتهای شگفتی در فناوریهای پزشکی و علوم وابسته صورت گرفته است. یکی از این فناوریها تکنیکهای مربوط به نوروفیزیولوژی بالینی کودکان می­باشد. این فناوریهای شامل؛ نوارمغزی، نوار عصب و عضله و پتانسیلهای برانگیختگی می­باشد. این جزوه به زبان ساده برای آموزش والدین تدوین گردیده است. 

برای گرفتن جزوه کامل آموزشی اینجا را کلیک کنید.

 

نکات آموزنده ای درمورد صرع

ابتلا به صرع ، شوک بزرگی برای فرد مبتلا و اطرافیان می باشد که سبب تغییر نگرش فرد به توانایی های خود می گردد.همچنین دید دیگران به شخص مبتلا را تحت تاثیر قرار می دهد .این تفکر غلط که صرع همراه با دیگر مشکلات عصبی نظیر عقب ماندگی ذهنی می باشد، موجب مخفی نگاه داشتن بیماری توسط مبتلایان می گردد که این در نهایت به ضرر فرد و جامعه است. مبتلایان نباید اجازه دهند افکاری این چنینی آنها را نا امید کند و از اعتماد به نفسشان بکاهد .
 

برای گرفتن بروشور اینجا را کلیک کنید.

 

اختلالات خواب در کودکان

مشکلات خواب کودکان، از مشکلات شایعی است که والدین با آنها مواجه هستند. ممکن است شما بخواهید بدانید که چگونه کودک خود را شب­ها بخوابانید، یا ممکن است کودک شما، مدت­هاست که مبتلا به مشکلات خواب شده است و این مسئله باعث نگرانی شما شده است این بروشور برای آشنایی بیشتر والدین با اختلالات خواب تهیه شده و در آن سعی شده توضیحات مفید و مختصری در مورد انواع اختلالات خواب، علائم آنها و علل ایجاد آنها و همچنین نحوه پیشگیری و درمان آنها ارائه شود.

 
برای دریافت بروشور آموزشی لطفاً اینجا را کلیک کنید.
 

تیک در کودکان

منظور از تيک گرفتگي غيرارادي و ناگهاني ماهيچه است. عادت تيک مي تواند در رفتارهايي نظير بالا انداختن شانه، پلک زدن، لوچي، تکان دادن سر يا چين دادن بيني ديده شود. اين تيک هاي حرکتي در دوران کودکي کاملاً معمولي هستند. با اماري که انجمن روان پزشکان آمريکا گزارش داده است ۵ الي ۲۴ % کودکان داراي نوعي تيک هستند. همچنين دريافته اند  که تيک ها در مردها ۳ برابر بيشتر از زن ها اثر دارد و تيک هاي مزمن بيشتر بين سنينشش تا دوازده سالگي ديده مي شود .

 

برای دریافت بروشور آموزشی لطفاً اینجا را کلیک کنید.

 

لکنت زبان در کودکان

لکنت زبان جزء شايع ترين اختلال هاي تکلمي است که در کودکان و نوجوانان ديده مي شود و عبارت از اختلالي است که به طور موقت يا دايم در اداي تلفظ کلمات و سيلاب ها، و به صورت تکرار ناگهاني کلمات، طولاني شدن صداها و مکث روي حروف به وجود مي آيد.

 
برای دریافت بروشور آموزشی لطفاً اینجارا کلیک کنید.
 

تلویزیون، رایانه و کودک مبتلا به صرع

صرع حساس به نور در 3.5% از افراد مبتلا به صرع مشاهده می شود. در این نوع صرع، انواع خاصی از محرک های بینایی آغازگر حملات تشنج هستند. صرع حساس به نور در دختران بیشتر از پسران مشاهده می شود و معمولاً علائم این بیماری نخستین بار در دوران کودکی و نوجوانی تظاهر می یابد.
 
برای گرفتن بروشور لطفاً اینجا را کلیک کنید.